Vuosi 2020

Jahti 15.11.2020, vasa nurin

Jahti 14.11.2020

Sunnuntai 18.10.2020

Jahtiaamu 17.10 alkoi Pyynikkilässä, huomaa maskit!

Hirvijahti alkoi 10.10.2020

Jahti 11.10.2020

Hirviseurueen perustava kokous la 1.8.2020 Kalettomalla

Hirviseurueen kokouksessa päätettyjä

- seurueen perustaminen ja jäsenet

- varajohtajiksi valittiin edellisenä kautena toimineet

- jahdin aloituspäiväksi päätettiin 10.10.2020

- hyväksyttiin jahtisäännöt pienin tarkistuksin

- valittiin paloittelun vastuuhenkilöt

- kyttäysjahti vain maanviljelijän pyynnöstä

Hirviseurueen perustava kokous la 1.8.2020 Kalettomalla

Hirviseurueen kokouksessa päätettyjä

- seurueen perustaminen ja jäsenet

- varajohtajiksi valittiin edellisenä kautena toimineet

- jahdin aloituspäiväksi päätettiin 10.10.2020

- hyväksyttiin jahtisäännöt pienin tarkistuksin

- valittiin paloittelun vastuuhenkilöt

- kyttäysjahti vain maanviljelijän pyynnöstä

Uusi hirvien nylkypukki nylkyvajalle!

Pekka A valmisti uuden innovatiivisen pyörillä varustetun nylkypukin vajalle. Kiitos Pekalle!

uusi nylkypukki.

Jahtia 17.10.2020

Leevi L:n ensimmäinen hirven kaato 7.11.2020!

Leevi on päässyt tähtäilemään jo useaan kertaan hirviä kiikarin läpi, mutta nyt osui kohdalle sopiva hirvi. Riistalaukaus osui kohdalleen ja paikkoja ei tarvittu. Jouhi H:n Moona ajoi hienosti vasaporukan passiin.

"Sadikun" aurinkoinen kuvauspaikka Koveron rantamaassa 8.11. Lämpötila auringosta huolimatta vain +2 astetta. Varsinainen passipaikka oli lähistöllä, emmekä vaurioittaneet kiven päällä kasvavaa jäkälikköä kuvaushetkeä enempää.

Leevi, Moona ja vasa.
Sadikulla aurinkoinen hetki.

Riistanhoito ja luonnonsuojelu ovat olleet seuran säännösissä sen perustamisesta lähtien vuodesta 1953.  Metsästämme eettisten sääntöjen mukaan samalla luontoa suojellen ja roskaamista välttäen.

Esimerkiksi v. 2019 riistanhoitotyönä seuran jäsenten hoidossa on n. 7 kpl:ta 1-5 aarian riistapeltoja, 17 talviruokintapaikaa ja yli 30 nuolukiveä. Talviruokintaan hankimme n. 3000 kg rehukauraa. Riistanhoitokustannuksiin käytämme n. 15% vuosituloista.

Lisäksi jäsenillämme on omakustanteisia ruokintapaikkoja ja usealla maanviljelijällä isoja riistapeltoja.

Pienriistan rauhoitusalueina on on n. 10% metsästysalueesta, joissa pienpetojen metsästys on sallittu. Pienpetojen pyyntiä ja erityisesti viime vuosina on tehostettu supikoirien pyyntiä ja osallistuttu supien pyyntikilpailuihin. Vuonna 2018 kilpailuun osallistuneet jäsenet saivat 80 supia.

Riistakantojen laskenta on toteutettu riistakolmion talvi- ja kesälaskennan avulla, tekemällä aktiivisesti Oma riistan havaintoja  ja tänä vuonna on perustettu kaksi uutta vesilintujen laskentapaikkaa.

Jäsenille ja metsäsnomistajille on jaettu tietoa riistametsänhoidosta.

Toimintasuunnitelmassamme on huomioitu entistä enemmän luonnon suojelu ja esimerkkeinä tästä on suositus käyttää lyijyä korvaavia hauleja ja luoteja, sekä kerätä luonnosta pois kaikki hylsyt pois. Periaatteenamme on, että omien roskien lisäksi voit kerätä luonnosta myös muiden roskat pois.

Toimintasuunnitelmassa on tavoitteena järjestää tänä vuonna rantojen siivoustalkoot.

Seuraa alalehdeltä 2019 mitä riistanhoito- ja luonnonsuojelutyötä teemme tänä vuonna.

Pekka Aallon kaato. Vierellä Antti Häkli ja koira Lassi.